Kilka dni temu wprowadziłem się do Rybnika, jednak miasta praktycznie nie znam. Wiem jako tako gdzie się znajdują ważniejsze miejsca, ale ja nie o tym.
Bardziej interesują mnie sklepy. A dokładniej to jakość produktów spożywczych, mięs, wędlin, warzyw czy owoców.
Mieszkam w ścisłym centrum, więc najbardziej interesują mnie sklepy w tej okolicy.
Gdzie najlepiej kupować mięso i wędliny? Głównie zależy mi na jakości, nie mam problemu z zapłaceniem kilku złotych więcej na kilogramie jeśli oczywiście jest to tego warte. Macie jakieś swoje sprawdzone sklepy? To samo pytanie co do wędlin.
A jak tam warzywa i owoce? Najlepiej wybierać targowisko czy jakiś sklep? Pamiętam jak rok temu byłem w mieście to widziałem takie stoliki w okolicach rynku poustawiane z warzywami i owocami, ale jak zobaczyłem bób wsadzony do foliowego worka i wystawiony na słońce to powątpiewam w jakość pozostałych produktów.
Jajka widziałem na targowisku, ale jakie opinie o nich? Czy to prawdziwe jajka w własnej hodowli, czy kupowane na fermie z masowej produkcji i tylko sprzedawane jako te lepsze?
No ogólnie gdzie najlepiej zaopatrywać się w produkty życia codziennego w centrum Rybnika? Pieczywo pominę, bo już znalazłem piekarnie, w której mają super smaczny chleb, ale nie napisze którą bo mnie o reklamę posądzicie