przez predkront N, 28 paź 2018, 17:18
Dawniej w czasach wysokiego bezrobocia jak ktos osmielil się upomniec o swoje prawa to wsrod polskich pracodawcow bardzo modne było haslo JAK CI SIE NIE PODOBA TO NA TWOJE MIEJSCE JEST 10 CHETNYCH. Minelo troche czasu i bezrobocie zmalalo ale haslo prawie się nie zmienilo i teraz brzmi JAK CI SIE NIE PODOBA TO NA TWOJE MIEJSCE JEST 10 UKRAINCOW. Polska obecnie jest pierwszym krajem NA SWIECIE który przyjmuje najwiecej imigrantow. Nawet Eurostat o tym pisze. Oprócz 3 milionow Ukraincow rzad PiS sciaga na potege tysiace muzulmanow z takich krajow jak Uzbekistan, Pakistan, Indie, Bangladesz Nepal itp. chociaz w rzadowej telewizji nikt nawet jednym slowem o tym to nie pisnie. TVP to to samo co TVN tylko w druga strone. Widac, ze premier Morawiecki jakby mogl to wszystkich Polakow by z Polski wygonil jeśli by się okazalo ze slupki w Excelu beda lepiej pasowac. Moja kuzynka ze wzgledow zawodowych obecnie mieszka we Wroclawiu i czasem opowiada mi co tam się dzieje. Tam jest naprawdę masa Ukraincow, znaczy oni to podobno troche inaczej nazywaja. PiS oszukal Polakow w sprawie imigrantow. Wygral wybory przede wszystkim dlatego,ze sprzeciwil się przymusowemu przyjeciu 7000 uchodzcow których Merkelowej obiecala przyjac Platforma, a sami przyjeli miliony tylko ze dobrowolnie. Nie zdziwie się jak PiS właśnie przez to przegra wybory parlamentarne w przyszlym roku bo naprawdę już przeginaja. A zeby było bardziej w temacie to moge powiedziec, ze w Rybniku są firmy w których zdecydowana wieszosc pracownikow to obcokrajowcy czytaj Ukraincy. Mój sasiad niedawno się zwolnil z takiej wlasnie firmy i nie jest to firma zatrudniajaca 5 czy 10 osob tylko grubo ponad 100. Mowil, ze zarobki od dawna się nie zmienily a jak ktos poszedl pytac o podwyzke to dostawal odpowiedz 'jak masz sobie poprawic to nikt cie tu na sile nie trzyma'. No i się zwolnil