Moderator: Moderator
MqG napisał(a): Ale masz ciekawy wyznacznik prestiżu - schody, windy czy miejsca parkingowe.
peterson napisał(a):Arteks jest tak zaślepiony nienawiścią do Żor że cokolwiek by się w Żorach nie stało jest be. Arteks jak myślisz gdzie ludzie pojadą na zakupy: do zakorkowanego Rybnika?
adamos44 napisał(a):Co prawda to prawda, między Rybnikiem a Żorami jest wielka przepaść, którą można porównać slumsów wokół których stoją wille (no może nie aż tak skrajnie, ale chodzi mi o jakieś porównanie).
peterson napisał(a):Rozumię że te slumsy leżą obok willi w Żorach.
Arteks napisał(a):@afordancja - tu nie chodzi o liczbę ludności. Są naprawdę malutkie miasteczka które mają na swoim terenie jakieś ciekawe i niezwykłe obiekty czy miejsca, nawet czasami wsie które zaskakują ciekawymi budynkami (przykładowo Rudy). A w przypadku Żor nie ma tam niczego ciekawego.
Arteks napisał(a): A Rybnik z Katowicami oczywiście można porównywać i często to robiliśmy np. z Meinlandem.[...]
Arteks napisał(a):ale wierz mi, że w Żorach żadnych ciekawych miejsc niestety nie znalazłem - pustynia krajobrazowo-pejzażowa. Po prostu wyjątkowo pechowo potraktowana przez historię miejscowość.
Powrót do Z powiatu rybnickiego i regionu
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość