przez sybin Wt, 17 kwi 2012, 08:52
Nie popadajmy w skrajności.
Jeśli chodzi o budynki i mieszkania, to faktycznie bloki na Chabrowej zaczynają być remontowane, w prawie wszystkich blokach na korytarzach wymieniono okna, są nowe windy. Niestety windy stają jedynie co 3 piętra, resztę kondygnacji trzeba pokonać schodami. Mieszkania wg mnie nie są ciekawe, małe kuchnie (chyba, że zdecydujesz się na remont i otwarcie kuchni na salon, wtedy wygląda to naprawdę fajnie), wszystkie mieszkania mają taki sam układ, zmienia się jedynie liczba pokoi. Ja osobiście nie kupiłbym tam mieszkania ze względu na układ pokoi. Jeśli chodzi o okolice to jest Tesco, niedaleko Biedronka, resztę mniejszych sklepów na sąsiednich Dąbrówkach, jakieś kosmetyczki i fryzjerzy również na Chabrowej. Place zabaw za blokami, przedszkole pod nosem, oddział młodzieżowego domu kultury. Jeśli kupisz w odpowiednim bloku to ładny widok na Beskidy z balkonów podczas ładnej pogody.
Jest to osiedle jak każde inne, to co ludzie mówią o niebezpieczeństwie jest przesadzone, mieszkam w okolicy od urodzenia i w ostatnich latach nie słyszałem o żadnych groźnych sytuacjach, co więcej nigdy sam nie miałem z niczym takim do czynienia. Tak jak wszędzie mieszkają tu ludzie biedniejsi jak i zamożniejsi, rodziny normalne ale zdarzają się patologiczne. Czyli standard... jeśli chodzi o hałasy to wiadomo zdarzy się że w nocy jakieś pijaczki mogą krzyczeć, ale raczej nie często się to zdarza, prędzej nie dadzą ci spać sąsiedzi jeśli trafisz na imprezowiczów. Prakingi - wojna o miejsce, ale wydaje mi się, że jest lepiej niż na innych osiedlach.