Czy tobie każdy małolat w czapce kucharskiej i kijem do hokeja w ręku kojarzy się z JPII?
To był najzwyklejszy w świecie zupełnie niewinny żart, ganianie młodzieży z takiego powodu po sądach bardzo źle świadczy o ustroju panującym w tym państwie.
Moderator: Moderator
dr Becker napisał(a):W którym miejscu tam była mowa o JPII? Szkoda chłopaków, teraz za ten happening/żart oberwą od katolickich fundamentalistów bardziej niż Pomarańczowa Alternatywa od MO.
Don C. napisał(a):Dziewczyno,o czym Ty piszesz?Co oni pokazali niby mądrego i żartobliwego?Widziałaś kiedyś Jana Pawła 2 jak leży nawalony![]()
Jak chcieli jaja se zrobić,to mogli przebrać się wszyscy za księży,albo biskupów i tematu by zbytnio nie było.Jednak z papieżem przegięli i to zdrowo!
UPR napisał(a):Śmieszne staje się w kółko powtarzanie tych samych bredni. W sumie zabawne jest to, że w każda parafia płaci państwu podatek (i tutaj najważniejsze) od każdej osoby zamieszkującej parafię. Więc muszą płacić także za tych, którzy najbardziej na nich "narzekają".
Arteks napisał(a):w ostatnich latach więcej inwestowano w drogi niż np. w kulturę czy estetykę.
Arteks napisał(a):Rybnik ma bardzo pozytywny wizerunek budowany z sukcesem przez ostatnie kilkanaście lat
Ten "podatek" to bardzo skromny symboliczny wręcz ryczałt który ma chyba jeden lub dwa progi zależne od ludności.
UPR napisał(a):Ten "podatek" to bardzo skromny symboliczny wręcz ryczałt który ma chyba jeden lub dwa progi zależne od ludności.
W tym co napisałem nie chodziło mi aby pokazać, że Kościół musi cos płacić, chodziło mi jedynie o ten paradoks, że płacą również za tych, którzy się z nim nie utożsamiają.
, do tego maja pojawić się w najbardziej obleganych miejscach wyświetlacze informujące o najbliższych wydarzeniach kulturalnych. To zawsze przybliża do niej ludzi. Potem trzeba będzie zadbać o treść, na razie dbają o dotarcie.
Powrót do Z powiatu rybnickiego i regionu
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości