Strona 16 z 17

Re: Pizzerie

PostNapisane: Cz, 25 lip 2013, 00:35
przez adamb
Oliwię możesz spokojnie odpuścić - szkoda kasy i czasu.
Prego próbowałem jakis czas temu i była to porażka za spora kasę, nie tak dawno zamawiałem w Best (Giovana) i także mi nie smakowała... nie rozumiem dlaczego przyprawiają wszystko oregano ? jeśli będę chciał oregano to sam sobie posypię :roll: a pizza taka bezpłciowa.
Ja nie wiem, ale albo w Rybniku nie istnieją dobre pizzerie albo mnie się smak na stare lata zaczął pier.....ć :lol:

Do kolegi światowca (kilka postów wyżej)... i owszem jadłem włoską pizzę we Włoszech i doopy nie urwało - lepszą jadłem kiedyś w Częstochowie i jakiś czas temu w Mikołowie.

Re: Pizzerie

PostNapisane: Cz, 25 lip 2013, 07:49
przez dr Becker
Hajda jest doskonała gdy zjesz na miejscu, jak kiedyś zamawiałem na dowóz to była niezbyt dobra.
Vulcano muszę przetestować przy jakiejś okazji.

Re: Pizzerie

PostNapisane: So, 27 lip 2013, 23:10
przez blink
MylffonFromER - z Olivii jadłem calzone i było całkiem dobre, możesz wyprobówać jak bedziesz kiedyś tam przechodził :) Ostatnio jadłem pizzę z Santany (nowo otwarta) i była mocno średnia. Ciasto całkiem dobre, ale ser był jakiś dziwny. Chyba w żadnej pizzerii w Rybniku nie dają normalnego sera mozarella, tylko produkty seropodobne, ale w sumie wtedy cena pizzy byłaby 2 lub 3 krotnie wyższa.

Re: Pizzerie

PostNapisane: Pn, 29 lip 2013, 13:16
przez MylffonFromER
Generalnie jak pizza to tylko na dowóz. Z Santany jadłem parę lat temu i nie można było o niej powiedzieć nic dobrego.

Re: Pizzerie

PostNapisane: N, 4 sie 2013, 18:30
przez drozdaxxx
Wiecie co, te prego a właściwie pecorino to niezła kicha. Znajomy zamówił a ja miałem okazję jej skosztować. Pizza kosztowała 43zł! Mało tego, doliczyli sobie za opakowanie i za dowóz! Na dodatek nie dali sosów :evil: Mniejsza z ceną. W końcu za czasów prego też ta pizza tyle kosztowała. Wymiarowo jest jak była, cienki placek, lekko przypalony gdzieniegdzie, no bo w końcu piec opalany drewnem nie piecze równomiernie. Dochodzimy do tego co w pizzy najważniejsze, czyli jak smakuje...Porażka. Pizza była bez smaku, a rogi były wysuszone jakbym jadł stary chleb. Na dodatek ser, jakby seropodobny. Życzę tej pizzerii aby szybko splajtowała. Gdybym to ja tą pizze zamawiał, pojechałbym do tej pizzerii, rzucił im ten ochłap na stół i żądał zwrotu pieniędzy. Mój znajomy taki odważny nie był, więc skończyło się na tym, że już więcej z tej pizzerii pizzy nie zamówi.

Tak więc negatywne opinie zamieszczone w tym wątku o tej pizzerii się potwierdziły. Mam nadzieję, że moja opinia co poniektórym też coś uświadomi.

Re: Pizzerie

PostNapisane: Pn, 5 sie 2013, 14:17
przez Benq
" PregoPizza Azzipogerp wrote:

~~~~~~~~~~~~~KOMUNIKAT~~~~~~~~~~~~~

Informuje Was iż dnia 01.07.2013r PregoPizza została sprzedana .
Wszelkie prywatne sprawy proszę kierować na adres : asta1984y@wp.pl

Prego trafiło w bardzo dobre ręce , nowy właściciel podszedł z pełną pasją do dalszego prowadzenia pizzerii .

Dziękuje Wam Wszystkim za wspólnie spędzone 3 lata . "


Chyba wyszła lipa....

Re: Pizzerie

PostNapisane: Wt, 6 sie 2013, 19:53
przez kubana
Mysle, ze Polacy maja zupelnie inne wyobrazenie o dobrej pizzy - mieszkam we Wloszech i tu dobra pizza musi byc okopcona - tak jak w Prego, sucha - jeden z forumowiczow zalil sie ze dostal pizze sucha jak stary chleb - i na cienkim ciescie koniecznie. Suche,dobrze wypieczone kruche ciasto to sukces kucharza - reszte ''odwalaja'' skladniki dzieki ktorym nie udusimy sie:) i tak biorac kawal pizzy do reki nic czlowiekowi nie scieka po brodzie. Kiedys bylam z Wlochami u nas w pizzerii , zjedli ze smakiem ale stwierdzili ze to nie byla prawdziwa pizza.....Polacy gustuja w grubym ciescie, z mnostwem skladnikow,sosami itp. ( wloch najwyzej poleje delikatnie pizze oliwa ,sos to obraza) i dyskwalifikuja od razu jesli jest przypieczona, a wloch tego wrecz wymaga przy zamawianiu:)) pozdrawiam

Re: Pizzerie

PostNapisane: Wt, 6 sie 2013, 22:05
przez Afordancja
kubana napisał(a):Mysle, ze Polacy maja zupelnie inne wyobrazenie o dobrej pizzy


"Problemem" jest taki, że zazwyczaj to działa tak, że danego człowieka nie interesują czyjeś wyobrażenia o dobrym czymkolwiek, czyli jeżeli Włochom/komukolwiek smakuje tak czy tak, to nie wpłynie nagle na "mój" gust ;) . "Mój" smak/gust, z definicji jest najlepszy dla mnie ;).

Re: Pizzerie

PostNapisane: Śr, 7 sie 2013, 10:14
przez drozdaxxx
Z tego co mi wiadomo takie pizze jak my postrzegamy, to nie są włoskie, tylko amerykańskie. Więc choćby nie wiem co gadać i tak opinie o takim suchym placku będą złe.

Przede wszystkim pizza z pecorino nie miała smaku, a ser nie smakował za bardzo serem, tylko specyfikiem podobnym do tego jaki mamy okazje spróbować w telepizzy. Tak więc, gdyby poprawić jej smak, myślę, że by było ok, bo w końcu pizza z prego też była przypalonym plackiem z rogami jak suchy chleb, a jednak smakowała :) A no i jeszcze ta cena, taka mała pizza powinna być przynajmniej 10zł tańsza. Ponad 40zł za pizzę, którą dwie dorosłe osoby się nie najedzą, to lekka przesada.

Re: Pizzerie

PostNapisane: Wt, 10 wrz 2013, 12:46
przez Olunia25
Vulcano potwierdzam ok.

Re: Pizzerie

PostNapisane: Cz, 27 mar 2014, 14:50
przez Technokrata
Ktoś zamawiał z dowozem New York Express Pizza? Pizzeria jest na wszystkich portalach gdzie można zamawiać przez internet i tak się o niej dowiedziałem, ale nie widzę żadnych opinii.

Re: Pizzerie

PostNapisane: Pt, 28 mar 2014, 11:29
przez cindy34
Z przykrością muszę stwierdzić ,że w Hajdzie bardzo pogorszyła się jakośc pizzy.Będąc tam czasami, pizza która nam podano bardzo odbiegała od tych wcześniejszych , myślałem ,że to jednorazowy ''wypadek przy pracy'' ale sytuacja się powtarzała.Szkoda bo to dla mnie była pizzeria jedna z lepszych w okolicy.

Re: Pizzerie

PostNapisane: Pt, 28 mar 2014, 20:29
przez adamb
Technokrata napisał(a):Ktoś zamawiał z dowozem New York Express Pizza? Pizzeria jest na wszystkich portalach gdzie można zamawiać przez internet i tak się o niej dowiedziałem, ale nie widzę żadnych opinii.

Jadłem dwa razy i jak dla mnie jest do d...y :wink: słona, sucha, mało składników i droga... ale spróbuj, bo to tylko moja subiektywna ocena.
W Rybniku nie uświadczysz dobrej pizzy.

Re: Pizzerie

PostNapisane: Pt, 28 mar 2014, 23:25
przez dr Becker
Sękata Karczma ma dobre (nie we włoskim stylu), ale oni nie dowożą niestety więc bardzo rzadko korzystam.

Re: Pizzerie

PostNapisane: So, 29 mar 2014, 08:36
przez adamb
Raz zamówiłem (gdy jeszcze wozili) pizzę taką tłustą - na kaca :wink: - z boczkiem... i gdy w boczku znalazłem chrząstki to mi się odechciało :lol: