Strona 14 z 17

Re: Pizzerie

PostNapisane: Cz, 30 maja 2013, 17:44
przez adamb
Zamawiałem w ub. niedzielę w Best Pizzy, a właściwie w Giovanie.
Pierwsza niemiła sprawa: cena pizzy na stronie www inna od tej, którą zapłaciłem... fakt nie dużo ale tak się nie robi.
Co do pizzy: to już nie to co było kiedyś, ciasto miało jakiś chemiczny posmak, składniki niewyczuwalne bo wszystko maskują ogromnymi ilościami oregano - to zioło to przyprawa więc po jaką ch...ę przyprawiają potrawę za mnie ? jesli będę chciał posypać pizzę papryką, pieprzem, czy oregano mogę sobie to zrobić sam !
Składników na pizzy mało, poszczególne smaki pizzy nie odbiegają zbytnio od siebie... taka monotonia.
Dosyć dawno temu zamówiłem u nich pizzę o dwóch różnych rodzajach i w transporcie tak sie to przemieszało, że trzeba było wyrzucić - teraz chciałem sprawdzić czy coś się zmieniło na lepsze... i niestety musze powiedzieć, że nie.
Nie polecam.

Re: Pizzerie

PostNapisane: Pt, 31 maja 2013, 09:51
przez Matthew
Przykro to słyszeć. Szkoda, że się opuścili. Nie zamawiałem tam nigdy na dostawę. Jadłem w lokalu.

Re: Pizzerie

PostNapisane: Pt, 31 maja 2013, 11:26
przez adamb
W lokalu jadałem dosyć często, ale w Wodzisławiu i było smacznie... szczególnie zapiekańce z mięsem i wszelkie sałatki.
Natomiast lokal w Rybniku to od jakiegoś już czasu zupełnie co innego - ma innego właściciela.

Re: Pizzerie

PostNapisane: Pt, 31 maja 2013, 14:03
przez Artur Krzyzanowski
Witam,

W temacie pizzy, testując prawie wszystkie pizzerie "z dowozem", i "bez", stwierdzam ze mój nr 1, w Rybniku to Pizza Hut...
Owszem, drogo, ale smacznie, zawsze tak samo, i całkiem idzie się najeść.

Natomiast jestem zaskoczony, że 15 stron wątku mija, a nikt nie wspomniał o pizzy w restauracji Delicje.
Jest pyszna, nie za droga - od 20 do 32 zł (zależy od składników) i do tego robiona przez Włocha z Sycylii [oryginalnego :)]
Polecam, myślę że "najbardziej" włoska pizza w Rybniku.
Co prawda nie ma dowozu, ale można zamówić na wynos, tak samo jak w Pizza Hut.
Pizza Hut to "sieciówka" która zawsze smakuje tak samo - wiadomo, ale jeśli mam ochotę na pizzę "najbliżej włoskiego typu w Rybniku" (czego nie można absolutnie powiedzieć o Pizza Hut), to idę do Delicji...

Aby mnie nie posądzić o jakąkolwiek reklamę, - z gastronomią, a co dopiero z pizzą, - mam niewiele wspólnego, poza jej zajadaniem, podpisze się imieniem i nazwiskiem :)

Pozdr.
Artur Krzyżanowski

Re: Pizzerie

PostNapisane: So, 1 cze 2013, 12:54
przez adamb
Jadłem... albo inaczej próbowałem pizzy w Delicjach Ristorante i było to coś niejadalnego - zresztą skoro jest taka dobra to dlaczego personel zaopatruje się w pizzę na Pocztowej ? :mrgreen:

...o Pizza Hut się nie wypowiadam bo to mrożona masówka i nie bardzo można o nich mówić jako o pizzerii - co prawda jadłem kiedyś pizzę tej sieci (1x K-ce, 1x Wrocek, 1x Rybnik) i niczego dobrego nie mogę napisać... może to kwestia gustu i smaku ?

Re: Pizzerie

PostNapisane: So, 1 cze 2013, 14:39
przez Matthew
Podzielam opinię adamb co do Pizzy Hut co zresztą już tutaj pisałem. Po prostu tam mi nie smakuje. Preferuję cienką pizzę zrobioną na włoską modłę. Bez przesady z ilością składników która na niej jest i bez tych wszystkich oddzielnych sosów. Kwestia smaku. Tak samo nie lubię stołować się w KFC ale to chyba nie ten temat...

Re: Pizzerie

PostNapisane: Pn, 10 cze 2013, 12:36
przez drozdaxxx
Pizza hut to specyficzna restauracja. Jak dla mnie te pizze są dobre, ale niestety za małe i za drogie. Ostatnio jak byłem, zamówiłem średnią pizzę (która notabene jest na dwie osoby) i niestety we dwóch się tym nie najedliśmy (a zapłaciłem za nią prawie 30zł). Mała pizza na jedną osobę jest za mała, a średnia już za duża. Najprościej jest zrobić samemu pizzę. W aldi można kupić gotowe ciasto na pizzę z sosem za 6zł. Na to dajemy co chcemy i wrzucamy do piekarnika. Roboty nie jest dużo, a pizza w zupełności wystarczy dla 3 osób.

Re: Pizzerie

PostNapisane: Pn, 10 cze 2013, 13:36
przez Matthew
Lepiej samemu zrobić ciasto. Wyjdzie szybciej niż łażenie po sklepie. Zazwyczaj sam sobie robię pizzę ale czasem jednak jestem nie w sosie i nie mam ochoty nic robić. Wtedy przydaje się zaufana pizzeria. Jakoś tak się dziwnie składa, że zazwyczaj zamawiam pizzę w niedzielny wieczór ;)

Re: Pizzerie

PostNapisane: Pn, 10 cze 2013, 17:22
przez rex
w/g mnie najlepsza pizza jest w piwiarni WARKA na Tęczowej lub zrobic(upiec ) pizze z Aldika ta bez kartonowego opakowania 7,50zl ale PIZZA DIABLO naprawde jest diabelsko pikantna

Re: Pizzerie

PostNapisane: N, 16 cze 2013, 00:40
przez roni888
Nic nie pobije pizzy z Da Grasso , sprawdziłem.

Re: Pizzerie

PostNapisane: N, 16 cze 2013, 12:27
przez adamb
Poczytaj ten wątek kilka stron wstecz - ktoś pisał o tym jak to w tej pizzerii podają "używane" sosy :wink:

Re: Pizzerie

PostNapisane: Pt, 5 lip 2013, 12:38
przez elmo
Prego zmieniło właściciela. widać, ze inwestuje... zobaczymy co dalej...

Re: Pizzerie

PostNapisane: Pt, 5 lip 2013, 17:04
przez Dador
Prego zmieniło właściciela. widać, ze inwestuje... zobaczymy co dalej...


Buahaha... dobre żarty. Goście jeżdżą starym, czarnym Golfem 3, którego odpalają na popych z górki na ul. Grunwaldzkiej. Ostatnio pizzermanowi nie odpalił i stał borok na skrzyżowaniu Grunwaldzka/Raciborska. Działo się to w minioną środę. Inwestycje fest.

Re: Pizzerie

PostNapisane: So, 6 lip 2013, 20:47
przez elmo
Dador napisał(a):
Prego zmieniło właściciela. widać, ze inwestuje... zobaczymy co dalej...


Buahaha... dobre żarty. Goście jeżdżą starym, czarnym Golfem 3, którego odpalają na popych z górki na ul. Grunwaldzkiej. Ostatnio pizzermanowi nie odpalił i stał borok na skrzyżowaniu Grunwaldzka/Raciborska. Działo się to w minioną środę. Inwestycje fest.


narazie gustowny zielony płotek i jakies lane piwko... ;p

Re: Pizzerie

PostNapisane: Pt, 12 lip 2013, 14:25
przez MylffonFromER
Pizzeria Prego ? Serwują najgorszą skorupę (bo pizzą tego nazwać nie można), jaką kiedykolwiek jadłem. Już abstrahując od tego, że czekałem półtorej godziny, "pizza" była niejadalna. Zapłaciłem 35 zł za coś , co było zimne , twardsze niż skorupa jajka, ohydne w smaku , jakbym jadł stary chleb czy bułkę. Nie mieści mi się w głowie, że kucharz z czystym sumieniem wgl. mógł coś takiego podać. Nawet sam dostawca przyznał, że on by tego za darmo nie wziął. Radzę omijać pizzerię szerokim łukiem, a tymczasem idę do Lewiatana po Giuseppe i kończę z próbowaniem tych rybnickich "pizzeri", bo to jedna wielka żenada.