Strona 12 z 17

Re: Pizzerie

PostNapisane: Pn, 30 lip 2012, 09:16
przez shonya
podziel się informacjami :>

Re: Pizzerie

PostNapisane: Pn, 30 lip 2012, 09:32
przez kerim85
Najdelikatniejsza opcja to była pizza ze śliną...

Re: Pizzerie

PostNapisane: Pn, 30 lip 2012, 22:04
przez adamb
Takim gnojom powinno się nas...ć prosto w otwór gębowy :evil: nie chce się rzetelnie pracować to niech siedzi w domu !

Re: Pizzerie

PostNapisane: Wt, 31 lip 2012, 11:01
przez shonya
kerim85 napisał(a):Najdelikatniejsza opcja to była pizza ze śliną...

aż strach pomyśleć, co jest w sosach, które tak zachwalają bywalcy DaGrasso.. :roll:

Re: Pizzerie

PostNapisane: Wt, 31 lip 2012, 12:33
przez berta-ja
Ogólnie straszne pitolenie tutaj... Najgłupsze są mądrości pokroju: "mnie nie smakuje, a Ty lubisz, to lubisz byle co...". Znam pracowników wielu jadłodajni i nigdzie bez powodu nikt nie będzie miał naplute. A jak ktoś jest wulc i ostatni cham, to sam mogę mu nawet stolec donosić, nawet do produktów kupionych w markecie na własny użytek. Ktoś założył wątek, żeby dowiedzieć się gdzie można dobrą pizzę zjeść, licząc się przy tym z gustami i guścikami... A tutaj zapanowała dyskusja o wątkach pobocznych. Sami znawcy i smakosze, krytycy jedzenia, jedną łyżką z Gesslerką jedli! Jeśli ktoś narzeka na sos so pizzy i przez to przekreśla lokal, jest niesamowitym wieśniakiem i o ocenie pizzy nie ma pojęcia, bo jest to danie, które wszystko co konieczne ma na cieście jako toping! Sos to wymysł Polaków, nie uświadczysz go w ojczyźnie pizzy! Kolejna bajka to o włoskiej pizzy, gdzie każda jest okopcona dymem. Fałsz! Są 2 podstawowe szkoły pieczenia pizzy, południowa i północna(nie mówiąc o różnych regionalnych sposobach...). Jedna z nich pieczenie na rozgrzanej blasze, bez żadnego dymu, więc takie generalizowanie to wywód kolejnego mędrca bez wiedzy. Nie ma czegoś takiego jak tania mozarella (słona i bez smaku - a jaka jest droga mozarella? jaki imbecyl mędrkuje takimi pierdołami!?)! Tanie to są seropodobniaki, które uświadczysz choćby w Motopizzy (ale nie tylko!), która w moim mniemaniu jest najniższą klasą rybnicką, a ich wyrób ma niewiele z pizzą wspólnego... Chata w Rydach i Radlinie to kryminał za calzone podawane (czytać obrzygane) sosem do hamburgerów i keczupem, do tego nawalone prażoną cebulką. Zbrodnia i minus jak z Rybnika do nich... Smaczna swego czasu była w Chatce Renatce, ale za bardzo wiało domową pizzą, a nie po to idę zjeść do lokalu. Best Pizza - jeśli tylko kuchnia jest odpowiednio obsadzona i nie widzę za ladą mistrza kuchni, który przez ostatnie 15 lat prowadził bar i lał tylko piwo, szczytem jego możliwości kulinarnych było zgrzanie mrożonej zapiekanki w mikrofalówce - jest obecnie najlepszą pizzerią w mieście. Mimo skromnego menu i małej ilości pozycji na niej, jest tutaj największe urozmaicenie w smakach i dodatkach. Do tego ciasto i sposób pieczenia najbardziej zbliżony jest do odpowiedników południowych. Sieciowce omijam, gdy jem sam lub idę jeść w dwie osoby. To karma, którą można "nażreć" się dużą grupą, ale daleko temu do jedzenia wyższej klasy (jeśli można w ogóle mówić w wypadku pizzy o wyższej klasie, bo to plebejskie jadło). Od Da Grasso (franczyzna wieśniaków i dusigroszy - Racibórz i Rybnik jest ich własnością i są to najbiedniejsze tego typu lokale, z najgorszym jedzeniem w całej Polsce!), przez Dominium (straszna masówa, ale można się nażreć dużą grupą przy promocjach, w dość rozsądnej cenie; pizze della casa odradzają nawet obsługujący) i Benka (ciągle czegoś nie ma, ale też da się to zjeść), po Pizze Hut (odgrzewane, chemiczne ciasto, na całym świecie jednakowy smak, wysoka cena w porównaniu do jakości jedzenia). Sękata jest całkiem smaczna, ale keczupy Aro mówią mi wszystko o jakości wiktuałów wrzucanych na ciasto. Pizzerie oferujące "60", to absolutne nieporozumienie. Prestiż - to co dzieje się na kuchni woła o pomstę! Biesiadowo - na największej pizzy, która ma około 60 cm przerwy między dodatkami mają około 15... Prego - mi osobiście - nawet smakuje, chociaż ciasto jest za suche i zbytnio spalone. Południowcy wyrzucają takie skwarki... Zaskoczył mnie pozytywnie Turek z Anatolii. Za niewielką cenę można było u niego zjeść niewielką pizzę, bez rewelacji dodatkowej, ale zaskakująco wysokiej jakości, do której przywykłem stołując się w tureckich knajpach na Zachodzie. Szkoda, że prawdopodobnie będzie z tej oferty rezygnował. Dawno nie jadłem w Killerach czy też w Hajdzie, ale słyszałem, że poszli ostro w dół. W najbliższym czasie odwiedzę Pocztową, bo nic o niej nie słyszę, a nie jadłem u nich jakieś 15 lat...

Re: Pizzerie

PostNapisane: Śr, 1 sie 2012, 07:40
przez Ksenopita
berta-ja tyle wiesz o tych "pracownikach jadłodajni" i samych jadłodajniach, że coś mi się wydaje, że odezwał się ktoś z branży. Napisz lepiej z której jesteś pizzerii żebyś mi za brak uśmiechu tego twojego stolca nie doniósł obojętnie czy na pizzy południowej czy północnej :D

Re: Pizzerie

PostNapisane: Pn, 19 lis 2012, 22:14
przez Nocnapizza123
Z pizzeriami jest tak że każdy dzień przynosi inne doznania tak pod względem smaku jak i podejścia obsługi. Tylko najlepsze pizzerie trzymają poziom.

Re: Pizzerie

PostNapisane: Wt, 20 lis 2012, 00:01
przez Benq
Które to najlepsze pizzerie w Rybniku?

Re: Pizzerie

PostNapisane: Pn, 18 mar 2013, 09:09
przez luk158
Jeśli mogę coś polecić od siebie to polecam pizzerie w Jankowicach na przeciwko kościoła. Najlepsza pizza jaką jadłem
Cafe Pizzeria Gabi

Re: Pizzerie

PostNapisane: Cz, 21 mar 2013, 09:58
przez lexodes
berta-ja zdaje się reklamować Best pizze. Osobiście jej nie polecam. Co do pizzy to polecam z Sękatej Chaty. Dla mnie to najlepsza pizza w regionie, pomimo że trochę się pogorszyła ostatnimi czasy - chodzi mi głównie o ciasto. Dają też prawdopodobnie dużo soli do ciasta bo po jej zjedzeniu chce się pić. Papryczka i Prego też są OK jednak ta druga ma nieco wygórowane ceny.

Re: Pizzerie

PostNapisane: Cz, 21 mar 2013, 10:05
przez jojo
lexodes to w końcu warto iść na tę pizzę czy nie bo ciasto nie za dobre i za słone a i cena wygórowana więc o co chodzi?

Re: Pizzerie

PostNapisane: Cz, 21 mar 2013, 10:15
przez lexodes
jojo napisał(a):lexodes to w końcu warto iść na tę pizzę czy nie bo ciasto nie za dobre i za słone a i cena wygórowana więc o co chodzi?


"Dla mnie to najlepsza pizza w regionie, pomimo że trochę się pogorszyła" czyli kiedyś była lepsza, ale nawet jak się pogorszyła to nadal pozostaje dobrą na tle innych pizzeri w Rybniku :). Wygórowane ceny są wg mnie w Prego, ale pizza sama w sobie jest tam dobra. BTW dla znudzonych pizzą polecam pierogarnie pod aniołami i ruskie pierogi. Pycha.

Re: Pizzerie

PostNapisane: Cz, 21 mar 2013, 10:27
przez jojo
a ja natomiast odradzam tamte pierogi.

Re: Pizzerie

PostNapisane: Cz, 21 mar 2013, 17:58
przez HulkER
Mi bardzo smakowała pizza z "Pekinu" , obecnie znajduje się tam restauracja, a pizzeria została zlikwidowana, a szkoda. Bodajże była na ulicy Chrobrego . Jedyna pizzeria , w której pizza była pokryta serem, a świeże składniki znajdowały się WEWNĄTRZ pizzy a nie na wierzchu... Poleci ktoś właśnie taką pizzę z dowozem ( mieszkam na Elektrowni) , która będzie w miarę ciepła, a składniki będą wewnątrz ; )) ?