Strona 2 z 17

Re: Pizzerie

PostNapisane: Pn, 18 kwi 2011, 16:07
przez LEMUR
Jeżeli chodzi o mnie - nie jadam pizzy często, ale smakuje mi pizza z Hajdy i Killera. Odpowiada mi taka grubość ciasta i przede wszystkim po wzięciu kawałka nie ugina się i nie leci z niego wszystko. Oczywiście są gusta i guściki - każdemu smakować będzie coś innego - ile klientów i konkurencji tyle opinii ;)

Re: Pizzerie

PostNapisane: Pn, 18 kwi 2011, 17:31
przez majunia
O właśnie...
Killer- na miejscu: OK. na dowóz: MASAKRA!! Ciasto płaskie, 3 kawałki szynki, jakiś tandetny ketchup i nie wiem co jeszcze. Jedyny plus to wielkość (jak faktycznie jest mega głód, to daje radę), no ale samym ciastem się człowiek nie zapcha, jakieś dodatki by się też przydały.
Hajda- kiedyś tragedia. Od kiedy zmienił się właściciel, czyli jakieś 3 lata- super. Ciasto porządne, nie spalone, dużo sera i dużo dodatków :P

Ps. Najlepsza jest w Wiśle na rynku :P Nr 30: z kiełbasą i oscypkiem :D

Re: Pizzerie

PostNapisane: Cz, 28 kwi 2011, 23:07
przez kierowca bombowca
Hajda - słaba ale przynajmniej własny wyrób
Sękata - tragedia, ja wszystkie z sieciówek, sztuczne i każda smakuje prawie tak samo
Dotychczas najlepsze były z bestpizzy, poza Rybnikiem świetna z Żywcu, trafił bym ale teraz nie pamiętam jak sie nazywa, dość duży piętrowy lokal, jak dla mnie bomba pizza Brava z Bełku, jak chce pizze to tam jadę, szkoda kasy na rybnicki szit.
Dobra też w czerwionce po schodach - nie pamiętam nazwy

Re: Pizzerie

PostNapisane: Pt, 29 kwi 2011, 06:39
przez triss
zrobienie samodzielnie pizzy jest niemal tak banalne jak zrobienie jajecznicy. dlatego polecam samodzielną produkcję tego przysmaku :) godzinka roboty, a smak zawsze 100% lepszy od tego w jakiejkolwiek pizzerii.
ale jeśli ktoś już lubi zjeść w pizzerii, to najlepszą pizzę o jakiej się nie zapomina można zjeść w Pizzerii Chata w Rydułtowach. ciasto chrupiące, świeże składniki, a przede wszystkim doskonale zapieczona w piecu mmmhh... :)

Re: Pizzerie

PostNapisane: Pn, 9 maja 2011, 11:34
przez blaneczka1
dobra pizza jest u Grubego Benka, ostatnio sie reaktywowali i jest smacznie, maja sporo promocji.Polecam

Re: Pizzerie

PostNapisane: Cz, 16 cze 2011, 09:00
przez djshogun
Witam ja uważam że w Rybniku dobra pizze można zjeść w dwóch miejscach:
Pizza-Hut oraz Fabryka Pizza & Club. Z czego wybieram w ciemno Fabryke ponieważ pizza jest duzo tańsza niż w najdroższej pizzeri rybnika (pizza-hut), do tego mają duży wybór rozmiarów pizz (22cm, 28cm, 38cm, 45cm, 60cm!! ) Co dla mnie ważne trzymając kawałek pizzy w ręku nie opada tylko jest sztywna dobrze wypieczona.

Re: Pizzerie

PostNapisane: Wt, 21 cze 2011, 10:04
przez majunia
W Czerwionce "po schodach" jest "Pięterko"- Tam mogę każdemu polecić w ciemno cokolwiek do jedzenia. Dużo, tanio i smacznie. Pieróg- bomba. Za 18zł dwie sztuki. Zjadłam pół i brzuszek zapełniony...Poza tym nawet zwykłe frytki smakują lepiej niż gdzie indziej, no i taką jedną porcją fryteczek można spokojnie się najeść.
Ps. Ten sam właściciel ma też kebabownię przed kościołem.

No ale nie będę specjalnie z Rybnika jechać do Czerwionki, tylko żeby pizzę zjeść...

Re: Pizzerie

PostNapisane: Cz, 23 cze 2011, 13:36
przez Tomek
Jeśli chcesz zjeść dobrą pizze to polecam wybrać własną pizzerie. Każdy ma różny gust i preferencje. Są w zasadzie 2 główne regóły których polecam się trzymać.

1. Jeśli w menu masz kilkadziesiąt różnych pizz (pizzów? :D) to odpuść sobie ten lokal. Jadą na masówkę, po kosztach. Jeśli pizz jest dużo to po prostu w lokalu nie pracuje się nad rozwojem (tak tak - nawet pizza musi się rozwijać :) ) smaku pizzy. Jeden rodzaj ciasta, podstawowe rodzaje serów i najczęściej jeden rodzaj oliwy. Efekt jest taki że wszystko smakuje prawie tak samo, a personel często nie trzyma się sztywno przepisu tylko daje to co jest pod ręką bo klient i tak nie pozna. Najlepszy na to przykład został już podany w tym wątku.
2. Dobrą pizzerie poznaje się po najprostszej teoretycznie margericie. Wbrew pozorom najtrudniej zrobić dobrą margeritę dlatego w większości pizzeri są takie płowe w smaku i niezjadliwe po ostygnięciu. W dobrej margericie trzeba użyć dobrych składników bo inaczej po prostu nie będzie dobra. To jest baza do całej reszty manu w lokalu. Oczywiście trzeba ja również przyprawić. W jednym z lokali o którym mowa w tym wątku podano mi margeritę bez absolutnie żadnych przypraw i jeszcze powiedziano mi że tak się robi właśnie margeritę. Efekt był taki że bez ketchupu nie dało się tego zjeść, a użyty ser był tak suchy (inaczej mówiąc był to wyrób seropodobny, na bazie tłuszczy roślinnych) że nawet gorący przypominał w konsystencji plastelinę.

skandaliczne zwyczaje obsługi w Pizzerii HAJDA !!

PostNapisane: Pn, 27 cze 2011, 13:14
przez triss
to co spotkało mnie i moich przyjaciół w ostatni piątek w Pizzerii Hajda w Rybniku przechodzi ludzkie pojęcie. po spędzeniu w Pizzerii ponad godziny odmówiono nam sprzedaży soków i innych napojów mówiąc, że - jeżeli nie zamawiamy kolejnych jedzenia nie możemy domówić napojów. a cała sytuacja wyglądała tak:
rezerwacja na stolik złożona była już kilka tygodni wcześniej - z okazji urodzin. w 6 osób zamówiliśmy dwie rodzinne pizze oraz sałatki. oczywiście do tego napoje w postaci soków i piwa.
po skończonej konsumpcji, gdy chcieliśmy zamówić kolejną porcję napojów, kelnerka poinformowała że nie sprzeda nam napojów ponieważ już nic nie jemy. wyobraźcie sobie nasze zdziwienie - nigdy nikomu z nas coś podobnego się nie przytrafiło. kelnerka poinformowała, że informacja ta pochodzi od szefowej, która znajduje się na zapleczu. gdy koleżanka powiedziała, by poprosić szefową Pizzerii w celu wyjaśnienia tej sytuacji - nie chciała wyjść z zaplecza! czy to jest normalne? zwłaszcza gdy koleżanka - solenizantka - zdążyła uregulować już pokaźny rachunek za zamówione wcześniej jedzenie i napoje.
ponadto usłyszeliśmy że skoro już nie jemy to powinniśmy opuścić lokal (oprócz nas nikogo tam nie było).
czy tak traktuje się klientów?
czy szefowa jak w reżimie wylicza ile kto ma zjeść i ile przysługuje mu do tego napojów - zważywszy że nie dostaje się ich za darmo, tylko płaci.
proszę wytłumaczcie mi czy takie zachowanie jest normalne?
czy tak skandalicznie zachowujące się szefostwo zasługuje w ogóle na to by mieć klientów i prowadzić Pizzerię chcącą uchodzić za lepszą w mieście?
czy można kogoś wypraszać zaraz po tym jak zjadł i wypił daną porcję słono za to płacąc?
czy sądzicie, że taka sprawa nadaje się do oddania do Rzecznika Praw Konsumenta, bo na prawdę czujemy się pokrzywdzeni za to co nas spotkało.

Re: skandaliczne zwyczaje obsługi w Pizzerii HAJDA !!

PostNapisane: Pn, 27 cze 2011, 13:22
przez ziupo
Przesadzili, rozumiem, że można odmówić skorzystania z toalety bez zamawiania albo wejścia z własnymi "płynami" (w większej ilości), ale żeby nie mogli SPRZEDAĆ samych napojów? Przecież to dla nich zarobek oO. A jak ktoś będzie chciał po jedzeniu napić się kawy, to znowu będzie musiał zamówić pizzę?
Może mieli zarezerwowaną salę? Tylko, że wtedy powinni o tym wiedzieć i inaczej potraktować klientów. Proponuję udać się do właściciela [nie bawić się w jakieś kierowniczki, wicekierowniczki, kelnerki etc].

Re: skandaliczne zwyczaje obsługi w Pizzerii HAJDA !!

PostNapisane: Pn, 27 cze 2011, 13:29
przez triss
sala nie miała żadnej rezerwacji - to nasz stolik był zarezerwowany przez nas samych.
szefowa czyli właścicielka Pizzerii Hajda nie chciała do nas wyjść by uzasadnić swoje absurdalne polecenia, które przekazywała nam za pośrednictwem kelnerki, także nie było sposobu by się z nią porozumieć - kierowała tylko polecenia z zaplecza.
na to wychodzi, że jeżeli chce się zamówić kolejny napój trzeba do niego zamówić kolejną dużą pizze, niezależnie od tego czy jesteśmy w stanie w ogóle zjeść jeszcze cokolwiek.

Re: skandaliczne zwyczaje obsługi w Pizzerii HAJDA !!

PostNapisane: Pn, 27 cze 2011, 14:31
przez elmo
o ile się orientuję to Hajda ma szefa, który pracuje również na kuchni.Szefowa, zona, kierowniczka - trzebaby uściślić...

Re: skandaliczne zwyczaje obsługi w Pizzerii HAJDA !!

PostNapisane: Pn, 27 cze 2011, 16:05
przez LEMUR
ciekawe co mają w takim razie zrobić osoby, które piją po skończonej konsumpcji a nie w trakcie :D