Pizzerie

Jeśli macie ciekawe informacje o odbywających się w mieście imprezach wydarzeniach ? piszcie co, gdzie, kiedy. Dzielcie się swoimi pasjami i sposobami spędzania wolnego czasu w Rybniku.

Moderator: Moderator

Re: Pizzerie

Postprzez LEMUR Pn, 18 kwi 2011, 16:07

Jeżeli chodzi o mnie - nie jadam pizzy często, ale smakuje mi pizza z Hajdy i Killera. Odpowiada mi taka grubość ciasta i przede wszystkim po wzięciu kawałka nie ugina się i nie leci z niego wszystko. Oczywiście są gusta i guściki - każdemu smakować będzie coś innego - ile klientów i konkurencji tyle opinii ;)
Avatar użytkownika
LEMUR
 
Posty: 99
Dołączył(a): Pn, 5 wrz 2005, 11:00

Re: Pizzerie

Postprzez majunia Pn, 18 kwi 2011, 17:31

O właśnie...
Killer- na miejscu: OK. na dowóz: MASAKRA!! Ciasto płaskie, 3 kawałki szynki, jakiś tandetny ketchup i nie wiem co jeszcze. Jedyny plus to wielkość (jak faktycznie jest mega głód, to daje radę), no ale samym ciastem się człowiek nie zapcha, jakieś dodatki by się też przydały.
Hajda- kiedyś tragedia. Od kiedy zmienił się właściciel, czyli jakieś 3 lata- super. Ciasto porządne, nie spalone, dużo sera i dużo dodatków :P

Ps. Najlepsza jest w Wiśle na rynku :P Nr 30: z kiełbasą i oscypkiem :D
majunia
 
Posty: 69
Dołączył(a): N, 24 maja 2009, 10:16

Re: Pizzerie

Postprzez kierowca bombowca Cz, 28 kwi 2011, 23:07

Hajda - słaba ale przynajmniej własny wyrób
Sękata - tragedia, ja wszystkie z sieciówek, sztuczne i każda smakuje prawie tak samo
Dotychczas najlepsze były z bestpizzy, poza Rybnikiem świetna z Żywcu, trafił bym ale teraz nie pamiętam jak sie nazywa, dość duży piętrowy lokal, jak dla mnie bomba pizza Brava z Bełku, jak chce pizze to tam jadę, szkoda kasy na rybnicki szit.
Dobra też w czerwionce po schodach - nie pamiętam nazwy
kierowca bombowca
 
Posty: 3
Dołączył(a): Pt, 18 gru 2009, 17:33

Re: Pizzerie

Postprzez triss Pt, 29 kwi 2011, 06:39

zrobienie samodzielnie pizzy jest niemal tak banalne jak zrobienie jajecznicy. dlatego polecam samodzielną produkcję tego przysmaku :) godzinka roboty, a smak zawsze 100% lepszy od tego w jakiejkolwiek pizzerii.
ale jeśli ktoś już lubi zjeść w pizzerii, to najlepszą pizzę o jakiej się nie zapomina można zjeść w Pizzerii Chata w Rydułtowach. ciasto chrupiące, świeże składniki, a przede wszystkim doskonale zapieczona w piecu mmmhh... :)
triss
 
Posty: 11
Dołączył(a): Pn, 5 wrz 2005, 11:00

Re: Pizzerie

Postprzez blaneczka1 Pn, 9 maja 2011, 11:34

dobra pizza jest u Grubego Benka, ostatnio sie reaktywowali i jest smacznie, maja sporo promocji.Polecam
blaneczka1
 
Posty: 1
Dołączył(a): Pn, 9 maja 2011, 10:25

Re: Pizzerie

Postprzez djshogun Cz, 16 cze 2011, 09:00

Witam ja uważam że w Rybniku dobra pizze można zjeść w dwóch miejscach:
Pizza-Hut oraz Fabryka Pizza & Club. Z czego wybieram w ciemno Fabryke ponieważ pizza jest duzo tańsza niż w najdroższej pizzeri rybnika (pizza-hut), do tego mają duży wybór rozmiarów pizz (22cm, 28cm, 38cm, 45cm, 60cm!! ) Co dla mnie ważne trzymając kawałek pizzy w ręku nie opada tylko jest sztywna dobrze wypieczona.
djshogun
 
Posty: 1
Dołączył(a): Cz, 16 cze 2011, 07:28

Re: Pizzerie

Postprzez majunia Wt, 21 cze 2011, 10:04

W Czerwionce "po schodach" jest "Pięterko"- Tam mogę każdemu polecić w ciemno cokolwiek do jedzenia. Dużo, tanio i smacznie. Pieróg- bomba. Za 18zł dwie sztuki. Zjadłam pół i brzuszek zapełniony...Poza tym nawet zwykłe frytki smakują lepiej niż gdzie indziej, no i taką jedną porcją fryteczek można spokojnie się najeść.
Ps. Ten sam właściciel ma też kebabownię przed kościołem.

No ale nie będę specjalnie z Rybnika jechać do Czerwionki, tylko żeby pizzę zjeść...
majunia
 
Posty: 69
Dołączył(a): N, 24 maja 2009, 10:16

Re: Pizzerie

Postprzez Tomek Cz, 23 cze 2011, 13:36

Jeśli chcesz zjeść dobrą pizze to polecam wybrać własną pizzerie. Każdy ma różny gust i preferencje. Są w zasadzie 2 główne regóły których polecam się trzymać.

1. Jeśli w menu masz kilkadziesiąt różnych pizz (pizzów? :D) to odpuść sobie ten lokal. Jadą na masówkę, po kosztach. Jeśli pizz jest dużo to po prostu w lokalu nie pracuje się nad rozwojem (tak tak - nawet pizza musi się rozwijać :) ) smaku pizzy. Jeden rodzaj ciasta, podstawowe rodzaje serów i najczęściej jeden rodzaj oliwy. Efekt jest taki że wszystko smakuje prawie tak samo, a personel często nie trzyma się sztywno przepisu tylko daje to co jest pod ręką bo klient i tak nie pozna. Najlepszy na to przykład został już podany w tym wątku.
2. Dobrą pizzerie poznaje się po najprostszej teoretycznie margericie. Wbrew pozorom najtrudniej zrobić dobrą margeritę dlatego w większości pizzeri są takie płowe w smaku i niezjadliwe po ostygnięciu. W dobrej margericie trzeba użyć dobrych składników bo inaczej po prostu nie będzie dobra. To jest baza do całej reszty manu w lokalu. Oczywiście trzeba ja również przyprawić. W jednym z lokali o którym mowa w tym wątku podano mi margeritę bez absolutnie żadnych przypraw i jeszcze powiedziano mi że tak się robi właśnie margeritę. Efekt był taki że bez ketchupu nie dało się tego zjeść, a użyty ser był tak suchy (inaczej mówiąc był to wyrób seropodobny, na bazie tłuszczy roślinnych) że nawet gorący przypominał w konsystencji plastelinę.
Avatar użytkownika
Tomek
 
Posty: 8
Dołączył(a): Pn, 5 wrz 2005, 11:00

skandaliczne zwyczaje obsługi w Pizzerii HAJDA !!

Postprzez triss Pn, 27 cze 2011, 13:14

to co spotkało mnie i moich przyjaciół w ostatni piątek w Pizzerii Hajda w Rybniku przechodzi ludzkie pojęcie. po spędzeniu w Pizzerii ponad godziny odmówiono nam sprzedaży soków i innych napojów mówiąc, że - jeżeli nie zamawiamy kolejnych jedzenia nie możemy domówić napojów. a cała sytuacja wyglądała tak:
rezerwacja na stolik złożona była już kilka tygodni wcześniej - z okazji urodzin. w 6 osób zamówiliśmy dwie rodzinne pizze oraz sałatki. oczywiście do tego napoje w postaci soków i piwa.
po skończonej konsumpcji, gdy chcieliśmy zamówić kolejną porcję napojów, kelnerka poinformowała że nie sprzeda nam napojów ponieważ już nic nie jemy. wyobraźcie sobie nasze zdziwienie - nigdy nikomu z nas coś podobnego się nie przytrafiło. kelnerka poinformowała, że informacja ta pochodzi od szefowej, która znajduje się na zapleczu. gdy koleżanka powiedziała, by poprosić szefową Pizzerii w celu wyjaśnienia tej sytuacji - nie chciała wyjść z zaplecza! czy to jest normalne? zwłaszcza gdy koleżanka - solenizantka - zdążyła uregulować już pokaźny rachunek za zamówione wcześniej jedzenie i napoje.
ponadto usłyszeliśmy że skoro już nie jemy to powinniśmy opuścić lokal (oprócz nas nikogo tam nie było).
czy tak traktuje się klientów?
czy szefowa jak w reżimie wylicza ile kto ma zjeść i ile przysługuje mu do tego napojów - zważywszy że nie dostaje się ich za darmo, tylko płaci.
proszę wytłumaczcie mi czy takie zachowanie jest normalne?
czy tak skandalicznie zachowujące się szefostwo zasługuje w ogóle na to by mieć klientów i prowadzić Pizzerię chcącą uchodzić za lepszą w mieście?
czy można kogoś wypraszać zaraz po tym jak zjadł i wypił daną porcję słono za to płacąc?
czy sądzicie, że taka sprawa nadaje się do oddania do Rzecznika Praw Konsumenta, bo na prawdę czujemy się pokrzywdzeni za to co nas spotkało.
triss
 
Posty: 11
Dołączył(a): Pn, 5 wrz 2005, 11:00

Re: skandaliczne zwyczaje obsługi w Pizzerii HAJDA !!

Postprzez ziupo Pn, 27 cze 2011, 13:22

Przesadzili, rozumiem, że można odmówić skorzystania z toalety bez zamawiania albo wejścia z własnymi "płynami" (w większej ilości), ale żeby nie mogli SPRZEDAĆ samych napojów? Przecież to dla nich zarobek oO. A jak ktoś będzie chciał po jedzeniu napić się kawy, to znowu będzie musiał zamówić pizzę?
Może mieli zarezerwowaną salę? Tylko, że wtedy powinni o tym wiedzieć i inaczej potraktować klientów. Proponuję udać się do właściciela [nie bawić się w jakieś kierowniczki, wicekierowniczki, kelnerki etc].
Obrazek
Avatar użytkownika
ziupo
 
Posty: 149
Dołączył(a): Cz, 31 sie 2006, 20:59
Lokalizacja: ...daleko

Re: skandaliczne zwyczaje obsługi w Pizzerii HAJDA !!

Postprzez triss Pn, 27 cze 2011, 13:29

sala nie miała żadnej rezerwacji - to nasz stolik był zarezerwowany przez nas samych.
szefowa czyli właścicielka Pizzerii Hajda nie chciała do nas wyjść by uzasadnić swoje absurdalne polecenia, które przekazywała nam za pośrednictwem kelnerki, także nie było sposobu by się z nią porozumieć - kierowała tylko polecenia z zaplecza.
na to wychodzi, że jeżeli chce się zamówić kolejny napój trzeba do niego zamówić kolejną dużą pizze, niezależnie od tego czy jesteśmy w stanie w ogóle zjeść jeszcze cokolwiek.
triss
 
Posty: 11
Dołączył(a): Pn, 5 wrz 2005, 11:00

Re: skandaliczne zwyczaje obsługi w Pizzerii HAJDA !!

Postprzez elmo Pn, 27 cze 2011, 14:31

o ile się orientuję to Hajda ma szefa, który pracuje również na kuchni.Szefowa, zona, kierowniczka - trzebaby uściślić...
elmo
 
Posty: 114
Dołączył(a): N, 30 wrz 2007, 13:56

Re: skandaliczne zwyczaje obsługi w Pizzerii HAJDA !!

Postprzez LEMUR Pn, 27 cze 2011, 16:05

ciekawe co mają w takim razie zrobić osoby, które piją po skończonej konsumpcji a nie w trakcie :D
Avatar użytkownika
LEMUR
 
Posty: 99
Dołączył(a): Pn, 5 wrz 2005, 11:00

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Imprezy ? co gdzie kiedy? Hobby i wolny czas

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 12 gości

cron