Arteks napisał(a):AlicjaeR napisał(a):Właśnie Rodzina mi wraca z Wrocławia z przesiadką w Katowicach . Tak jak radziłeś Arteksie
NIKT nie potrafi wytłumaczyć dlaczego , gdzie jest jakikolwiek autobus i o której dane im będzie dojechac do domu . Dochodzi 21 . Oto Polska właśnie

Ale to chyba jakaś sytuacja awaryjna, a takich nie da się przewidzieć - może jakiś wypadek był lub defekt czy uszkodzenie transformatora w czasie burzy? Taki rzeczy zdarzają się wszędzie czy to na autostradzie, w samolotach czy pociągach.
tyle , ze ludziom należy się jakaś informacja , a oni tam wszyscy czekają i nikt nic do tej chwili nie wie
O tym , ze inne miasta nie mają połączeń kolejowych doskonale wiem , ale z tych miast spokojnie dojedziesz busem , czy autobusem do miejsca wybranego , a dojazd z Rybnika do Katowic w tej chwili też głównie opiera się na komunikacji busami ( Drabas , Inter) bo na pociąg też nie mozesz liczyć . Często korzystałam z komunikacji żorskiej jadąc do Katowic , tam przesiadałam się do PolskiegoBusa , teraz jeżdżę z Rybnika.
Pociągami do Wrocławia i Opola jeździłam od lat , dla mnie to wygoda i luksus , wsiąść w Rybniku wysiąść w Opolu ,bez przesiadki , spokojnie , jeździłam z dzieckiem z wózkiem , z mamą dla której jazda pociągiem była mniej uciążliwa aniżeli samochodem . Proponujesz biegi z przesiadkami , by złapać pociąg ...nie każdy może biegać i dlatego tak dobrym rozwiązaniem była Szyndzielnia .
Nie chcę być we Wrocławiu 8.25 , chcę wrócić z Wrocławia wieczorem bez konieczności przesiadania się , czy noclegu do 4 rano na dworcu .
No niestety , trzeba zacząć pisać , systematycznie co miesiąc , bo innego wyjścia nie widzę . Moze upierdliwy spam coś da .
Rodzina już jedzie z Leszczyn . Hura