Moderator: Moderator
bronekk napisał(a):Jechałem ostatnio pociągiem z Katowic i mam bardzo mieszane uczucia ale z przewagą niestety chyba jednak negatywnych - owszem pociągi to już nie to co kiedyś, bardzo zadbane z elektronicznymi wyświetlaczami, wygodne fotele, pod fotelem gniazdko elektryczne do podłączenia laptopa, z przodu rozkładany stoliczek na termos czy jedzenie, to wszystko było okey - cóż z tego skoro zaraz po wystartowaniu z Katowic pociąg stanął w Brynowie i stał jak zamurowany przez 20 minut, potem trochę ruszył i po ujechaniu jakichś 100 metrów kolejny postój, tym razem znowu na kilka ładnych minut, w efekcie po 40 minutach od startu z Katowic pociąg zaledwie dowlókł się w tym tempie do Piotrowic, gdy w tym czasie rozkładowo miał już być w okolicach Czerwionki. W efekcie pociąg doczłapał do Rybnika po około 1,5 godziny co nie jest jakąś rewelacją w dzisiejszych czasach, gdyż do pokonania miał zaledwie 46 kilometrów co dało mu średnią prędkość przejazdu 30,66 km/h. Akurat w ten dzień tak znowu bardzo się nie spieszyłem, tak że to opóźnienie nie było dla mnie aż taką tragedią, ale na drugi raz mocno się zastanowię zanim zdecyduję się na skorzystanie z usług naszych kolei. Poza tym zauważyłem, że coś jest chyba mocno nie tak z rozjazdami i układem torów na odcinku Katowice Główne - Piotrowice skoro notorycznie pociągi do lub z Rybnika muszą tam wystawać, a przecież nie jest to bynajmniej linia jednotorowa, a każdy pociąg jedzie po swoim własnym torze, skąd więc te długotrwałe postoje? a zdarza się to już nie kolejny raz na tym samym właśnie odcinku. Może ktoś z kolejarzy się wypowie, czym to jest spowodowane?
Powrót do Transport i komunikacja
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości