bronekk napisał(a):chopie, nie od dziś widać że Ty chyba masz jakąś fobię na punkcie PIS-u. A spojrzyj lepiej na wielomilionowe przewały, jakie porobili popleczniki poprzedniej władzuni Rudego POpaprańca z Brukseli, za które do dzisiaj musi się cały kraj wstydzić, to Ci się podobało, co? teraz jest przynajmniej po 500 złotych dla zwykłych ludzi i zwykli ludzie też coś z tego mogą mieć; a przedtem były miliony przewalane na złote mercedesy, drogie zegarki, ośmiorniczki, konsole do gier, zestawy do masażu i podróże samolotem kumpli Rudego Krętacza, to Ci się bardziej podobało co? Komoroski z PO do dzisiaj się nie rozliczył z zabytkowych obrazów, mebli, czajników elektrycznych, wieży muzycznej Sony, lodówek i sokowirówek ze swojej tzw. "Kancelarii" i to było dobre, co?
wow !
Wy pislamiści macie jednak "coś z deklem" - każda głupia decyzja jest tłumaczona tym "co było piyrwyj"

a podobno miała być dobra zmiana... no i jest !
Wszystkie koryta zajęte już przez wyznawców Jarosława I Kłótliwego, na Konstytucję RP "leją sikiem prostym", tłumaczą, że czarne nie jest czarne (to domena prezesa - przy okazji najlepszego panie Jarosławie z okazji urodzin)... no cóż elektorat pisu wie to co im przekażą ich media na czele z TVPis i Trwam... bo żadnej głębszej myśli u tych ludzi nie widać niestety... i nic to co bredzi prezes, że państwo prawa nie musi być demokratyczne, że część narodu jest animalna lub gorszego sortu, że ustawa tzw antyterrorystyczna może być wykorzystana przeciw dowolnie wybranej osobie (dajcie mi człowieka, a paragraf się znajdzie ?), że pan minister Ziobro może (i pewno to czyni) sterować wymiarem sprawiedliwości ręcznie.
Kto by się tam przejmował pozycją PL w UE, kogo obchodzą ratingi, mało kogo interesuje kurs euro (co ma wpływa na ceny w sklepach) itd. itp.
Chwała im za to, że teraz wreszcie Polska wstaje z kolan

ale zastanawiam się gdzie są te wszystkie projekty ustaw ze słynnej niebieskiej teczki ? kolejny blef ? czemuż mnie to nie dziwi ?
Gdzie obiecana podwyżka kwoty wolnej od podatku ? mnie to akurat zwisa i powiewa, bo mam 24,5 tysiąca wolne i nie mówię o złotówkach.
Oni (pis) dobrze wiedzą i wiedzieli (podobnie jak reszta kumatego społeczeństwa), że szanse na wprowadzenie tych idei są równe zeru, ale wzorem prezesa od PR pana Jacka Kurskiego uznali, że ciemny lud to kupi... i kupił !
Co do 500+ (skąd ta głupa nazwa ? wszystko teraz musi być plus ?) jakaż to niby inwestycja ? w czym się to zwróci ? skoro sami "obdarowani" mówią, że przeznaczą te pieniądze na ubrania, wakacje, remonty słowem przejedzą te pieniądze, a w ekstremalnych przypadkach rzucą robotę lub przepiją.
Widać kolego, że nie rozumiesz obecnego świata ekonomii - bo podnosząc podatki (lub wprowadzając nowe) chcąc z nich finansować zapomogi efekt jest zwykle odwrotny od zamierzonego - to się chyba nazywa Krzywa Laffera ? ... nawet bogate i socjalne (kiedyś) Niemcy to już zrozumiały, ale nie polskie władze... bo ich "nie przekonasz, że czarne jest czarne, a białe jest białe" cytując już wspomniane słowa klasyka

słowem: jeśli ktoś wszedł w ogień i się sparzył to pis też musi wejśc by się przekonać jak mocno można się sparzyć.
Edit
I jeszcze jedno apropos tych "złotych merców": to chyba prezydent miał wystrzał opony - która nie może wystrzelić - by naród zbytnio się nie zdenerwował wydaniem milionów złotych na nowe autka, bo przecież wiadomo od lat i każdy z nas tak czyni, że zamiast wymienić opony wszyscy wymieniamy auta
Natomiast ja za "rudego popaprańca" się zbytnio nie wstydzę przynajmniej nie tak jak za J I K, czy szalonego Antka